Systemisch werken 

Iedereen maakt onderdeel uit van een systeem. Hierbinnen is sprake van wederzijdse beïnvloeding en een bepaalde mate van samenhang en ordening.

Zo ben je onderdeel van je gezin, een team, je gezin van herkomst, je vriendengroep, etc. Op dieper niveau ben je ook altijd verbonden met jouw volledige familiesysteem, die generaties teruggaat.

Lisette Thans houten coachingspoppetjes

Graag help ik je bij het vinden van jouw geluk. Plan gerust een vrijblijvende afspraak.

Als systemisch coach onderzoek ik welk systeem invloed heeft op jouw huidige klachten of problemen. Met het stellen van systemische vragen en het doen van opstellingen, wordt helder wat gezien of erkend moet worden om verder te kunnen bij het vinden van jouw persoonlijke geluk.

Jouw situatie wordt letterlijk gevisualiseerd, bijvoorbeeld met behulp van kaarten, tafel- of vloeropstellingen. Daardoor kunnen we samen zoveel meer observeren en worden er diepgaande processen of patronen blootgelegd waar je met andere interventies niet bij kunt komen. Er ontstaat weer ruimte en beweging waardoor je verder kunt.

Alles kan worden opgesteld, zo lang jij maar openstaat om contact te maken met degene of hetgeen je wilt opstellen en daarin een open houding kunt aannemen. Daar help ik je bij.

“Systemisch werken zorgt voor een blijvende verandering, ook in de systemen om je heen.”

Lisette Thans viltkleuren

Transgenerationeel trauma

Ga jij gebukt onder bijvoorbeeld een depressie, angst of heb je last van chronische pijn? Dan komt het waarschijnlijk niet direct in je op dat je dit geërfd kunt hebben van je (voor)ouders.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat traumatische ervaringen van generatie op generatie worden doorgegeven. Zelfs als de persoon, die het oorspronkelijke trauma heeft opgelopen, is overleden. Ook als het verhaal is vergeten of verzwegen, kunnen herinneringen en niet erkende gevoelens (angst, rouw, trauma) voortleven in generaties.

Emotionele erfenissen kunnen op vele manieren tot uiting komen, bijvoorbeeld in de vorm van een depressie, angst, chronische pijn of andere onverklaarbare klachten.

Tijdens onze sessie(s) worden verstrikkingen, overgeërfde rouw en trauma’s of onverklaarbare klachten inzichtelijk. Door ze te duiden en van jou los te koppelen kunnen ze verminderen en zelfs volledig verdwijnen. Dit geeft voor het hele systeem lucht, compassie en liefde en er ontstaan zo nieuwe verbindingen waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Graag help ik je bij het verwerken of loskoppelen van jouw trauma’s. Plan gerust een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

"Ik liep te worstelen met mijn rol in een bepaalde groep. Oude patronen bleven zich herhalen. Door de integere en heldere aanpak van Lisette heb ik enorme stappen gemaakt waardoor ik nu op een liefdevolle manier mijn plek heb gevonden in deze groep. Ik heb handvatten gekregen waardoor ik dicht bij mezelf kan blijven en zo voluit kan leven."

JD

Samen komen we tot een betekenisvol resultaat

 

 

Lisette Thans systemisch coach

Locaties
Ik werk vanuit Heemstede en Sassenheim

Heemstede
Jan van Goyenstraat 25-27
2102 CA Heemstede

Als systemisch coach help ik je tijdens verschillende sessies bij het vinden van meer innerlijk geluk, bewustzijn, eigenheid en gezondheid. Ook kun je bij mij terecht voor hulp bij het loskomen van bijvoorbeeld transgenerationele trauma’s en andere obstakels die jouw leven negatief beïnvloeden.